Land: Frankrijk
Gebied: Zuid-West
De druiven voor deze wijn worden ‘s nachts geplukt om zo bij de lagere
temperatuur zoveel mogelijk aroma’s in de druiven te behouden. De vinificatie
vindt plaats per druivensoort. Deze cuvée is samengesteld uit 2 druivenrassen, namelijk de Ugni Blanc en de Colombard. Dit zijn typische Gascogne druiven.
Dit is een uitstekend glas wijn, stuivend in de geur, heerlijk fruitig en geurig, met
wat appel, lychee, peer en kruisbessen. In de mond een frisse, elegante en lichte
smaak, met appel en goede zuren.
Wijn/spijs
Heerlijk in combinatie met wit vlees,
salades, vis en schaal- en schelpdieren.
Land: Spanje
Gebied: Castilla-La Mancha
Druivenrassen/Vinificatie
De witte wijn bestaat hoofdzakelijk uit Verdejo druiven, aangevuld met een beetje Sauvignon Blanc. De druiven worden 's nachts en tijdens de vroege ochtenden mechanisch geoogst. De
fermentatie vindt plaats bij een lage temperatuur tussen 13-16°C met behulp van geselecteerde gisten.
Proefnotitie
Helder lichtgeel met een gouden rand. Duidelijk aanwezige en intense aroma's die doen denken aan gele grapefruit, perziken en kruisbessen. Er zijn mooie hints van gras en lichte minerale
noten die complexiteit toevoegen. De wijn is verfrissend en het palet biedt een lange nasmaak.
Wijn/Spijs
Combineer bij gebakken of gegrilde vis, kreeft en langoustines en geitenkaasjes.
Land: Spanje
Gebied: Rueda
Druivenras/Vinificatie
Deze wijn is gemaakt van 100% Verdejo afkomstig van 15 jaar oude wijngaarden. De druiven worden 's nachts geoogst zodat ze in de best mogelijke conditie op het wijnhuis aankomen. Hier worden
de druiven ontsteelt en licht geperst, waarna ze een fermentatie ondergaan op lage temperatuur gedurende 3 weken. Op deze manier worden zoveel mogelijk aroma's van de druiven in de wijn
opgenomen.
De verkregen wijn ondergaat een maceratie op eigen gistcellen waarna hij gebotteld wordt.
Wijn/Spijs
Deze wijn is ideaal als aperitief of gecombineerd met hapjes, schaaldieren, pasta, wit vlees en gevogelte. De wijn kan het beste geserveerd worden op 10ºC - 11ºC.
Land: Italië
Gebied: Veneto
De Oropasso wordt gemaakt van Garganega en Chardonnay druiven. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks.
De wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hints van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.
Wijn/spijs
Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, wit vlees en gerijpte kazen.
Land: Frankrijk
Gebied: Pays d'Oc
Druivenrassen/Vinificatie
Land: USA
Gebied: Californië
De naam Morning Fog refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een mediterraan c.q. maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van Chardonnay druiven, aangevuld met Gewürztraminer.
Geniet van de goudgele kleur en de aroma's van rode appel,vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen, tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk.
Wijn/spijs
Deze wijn is heerlijk in combinatie met zeevruchten of ravioli.
Land: Frankrijk
Gebied: Loire
Deze Sancerre blanc is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven. Dit gebied staat bekend om zijn kalkrijke bodem die de witte wijnen hun karakteristieke eigenschappen meegeven. Mooi groenige heldere kleur en fijne aroma's van fruit en het herkenbare minerale karakter. In de smaak intens fris en bloemig.
Proefnotitie
De kleur van deze wijn is lichtgoud met groene reflecties. In de neus intense aroma’s van frisheid, fruitigheid, maar ook harmonisch met mineraliteit. In de mond komen tonen van citrus en limoen naar voren met hints van munt.
Wijn/spijs
Voortreffelijke witte wijn die goed gaat als aperitief, bij witte visgerechten, lichte kipgerechten of een frisse salade met een zure vinaigrette.
Land: Italië
Streek: Sicilië
Deze wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Grigio druiven. De oogst vindt 's nachts plaats om op die manier zo veel mogelijk aroma's van de druiven te behouden.
Nadat de wijn is gefermenteerd, rijpt hij op gist voor ongeveer 5 maanden.
Prachtige zachte strogele kleur. Tonen van fruit die net rijp zijn, zoals witte perzik en peer, gemengd met tonen van droge gele bloemen. De smaak toont een aangename mineraliteit en frisheid.
Wijn/spijs
Deze wijn gaat heel goed gepaard met antipasti, rauwe vis en schaaldieren.
Land: Spanje
Gebied: Valencia
Deze wijn is een combinatie van vier druivensoorten: Verdil, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc. Opgevoed op nieuw Frans eiken. Vegan friendly!
Volle, krachtige en vooral kruidige wijn met veel rijp tropisch fruit, kaneel en nootmuskaat, vleugje vanille van het hout, met een zachte, en romige afdronk.
Wijn/spijs
Past goed bij sushi en dan vooral sushi waar avocado in verwerkt is.
Land: Frankrijk
Gebied: Zuid
De druiven voor deze 100% Marsanne komen uit het warmste gedeelte van de Languedoc, de Herault Vallei. De druiven worden gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk 's nachts machinaal om oxidatie te voorkomen. 25% van de wijn rijpt in nieuwe eikenhouten vaten voor 3 maanden, de overige 75% in RVS tanks.
Een mooie heldere goudgele kleur met groene tinten. In de neus rijk en elegant met een kern van gedroogd fruit, peren en florale aroma’s met een hint van vanille en honing. Op het palet rijk, fris en zacht met een lange afdronk met tonen van toast.
Wijn/spijs
Deze wijn is heerlijk bij zeevruchten en visgerechten, curry, wit vlees, blauwe kazen en quich lorraine.
Land: Frankrijk
Gebied: Zuid
Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De druiven komen uit wijngaarden gelegen in het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën gemengd met druiven uit mediterrane kustgebieden. De druiven gisten 10 tot 12 dagen op Frans en Amerikaans eiken, waarna de wijn nog 6 maanden "sur lie" rijpt. De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, waardoor de natuurlijke frisheid van de wijn behouden wordt. Door de vroege botteling van de wijn behoudt deze zijn frisheid en primaire aroma’s.
Deze Chardonnay is een verfrissende en complexe wijn. De geuren van
citroentaart, banaan en peer worden gevolgd door de warme geuren van
geroosterd brood en hints van vanille en geroosterde noten.
Wijn/spijs
Gaat uitstekend gepaard met gegrilde of gebakken witvis.
Land: Italië
Gebied: Basilicata
De wijn is strogeel van kleur, met groene reflecties. In de neus de geur van gedroogde en verse abrikozen en zoete bloemen. Hij is vol van smaak en wordt gedomineerd door aroma’s van citrus en tropische vruchten. De goede zuurgraad zorgt voor een goede frisheid van de wijn.
Wijn/spijs
De wijn past erg goed bij visgerechten, ook ideaal als aperitief.
Land: Duitsland
Gebied: Mosel
Steillagen zijn wijngaarden met een helling van meer dan 30%. Het directe en intense zonlicht produceert bijzonder rijke en fruitige wijnen. Het proces is zeer ingewikkeld. Alle werkzaamheden, ook het oogsten, worden gedaan met de hand. De bodem op de hellingen bestaat uit leisteen.
Proefnotitie
Een droge, fruitige Riesling uit de Steile hellingen van de Mosel. Deze ligging zorgt voor meer rijpheid van fruit, een zuiver parfum en een sappige smaak met gekonfijte ananas,
grapefruit en exotische appel.
Wijn/spijs
Combineer deze Riesling met pasta met een witte saus en je zult versteld staan. Ook uitstekend met visgerechten en salades.
Land: Duitsland
Gebied: Mosel
Een lekkere witte wijn uit de omgeving Mosel & Ruwer. Zorgvuldig uitgezochte wijnen worden op speciale wijze ontdaan van hun alcohol waarbij de aroma's behouden blijven.
Proefnotitie
Helder gele kleur. Het bouquet toont aroma's van geel fruit zoals citrus en bloemige tonen.
Wijn/ spijs
Gemakkelijke drinkwijn!
Land: Portugal
Gebied: Regional Península de Setúbal
Flor de la Mar is gemaakt van 100% Moscatel de Setúbal afkomstig van de oudere wijngaarden van Casa Ermelinda Freitas gelegen in Fernando Pó, Palmela.
Vinificatie in RVS tanks, tijdens de gisting wordt er neutrale alcohol van 77% vol toegevoegd waardoor het gistingsproces stopt en restsuikers achterblijven in de wijn. Daarna volgt een
rijping van 24 maanden in halve eikenhouten vaten.
Proefnotitie
De wijn heeft een prachtige goud-oranje kleur met licht bruine schakeringen. In de geur zeer complex met aroma’s van noten, rozijnen, sinaasappelmarmelade. De smaak is zacht, zoet,
fruitig met tonen van rozijnen en honing. De lange afdronk is mooi in balans tussen fruitigheid en frisse levendige zuren. Echt een prachtige wijn!
Wijn/Spijs
De ideale begeleider van kaas, noten, crème brûlée, lichte chocoladedesserts, fudge en vele andere heerlijke zoetigheden.
Land: Frankrijk.
Gebied: Zuid-West
De druiven voor deze wijn worden vroeg in het seizoen geoogst, tijdens de nacht. Bij binnenkomst direct geperst en gefermenteerd in RVS op circa
15 °C.
Deze cuvée is samengesteld uit 2 druivenrassen, namelijk de Colombard (80%), en Sauvignon Blanc (20%).
Aroma's van citrus, groene appel en
passievrucht maken deze wijn fris en opwekkend.
Wijn/spijs
Deze wijn gaat erg goed met mosselen, oesters of gebakken en gefrituurde (wit)vis. Ook bij frisse salades en gewokte groenten.
Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne
Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven. Hij ondergaat een traditionele vinificatie bij gecontroleerde temperaturen van 18°C. Vervolgens rijpt hij op zijn fijne lie en zorgt een malolactische vergisting ervoor dat de juiste zuurgraad wordt behouden. De opslag vindt plaats in een temperatuur gecontroleerde tank onder inert gas om de aromatische eigenschappen van de Chardonnay druif naar voren te laten te komen.
Proefnotitie
Jean heeft een schitterende lichtgele kleur met groene highlights. In de neus heeft
het tonen van citrus, lychees en witte bloemen met een minerale toets. De mond is rond met een aangename zoetheid. De balans is perfect. De Jean Chardonnay is makkelijk toegankelijk en zit
vol frisheid. De aanhoudende afdronk is mooi zacht.
Wijn/Spijs
Past uitstekend bij schelpdieren, verschillende soorten witvis en paddenstoelen.
Land: Oostenrijk
Gebied: Neder-Oostenrijk
Gemaakt van 100% Grüner Veltliner afkomstig van de wijngaarden gelegen op de Schafflerberg, één van de hoogste wijngaarden in Fels. Voor deze wijn worden de druiven in een zo laat mogelijk stadium geoogst, waardoor ze zeer aromatisch zijn. De wijn is gefermenteerd door natuurlijke gist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 5 weken gaat de wijn in een andere tank met fijne gist, met het oog op het behouden van het primaire fruitkarakter.
Gekenmerkt door een intens fruitig karakter van rijpe gele appel en een vleugje peperige kruiden. Hij toont de perfecte combinatie van terroir en variëteit. Biedt fantastisch drinkplezier op het
hoogste niveau.
Wijn/Spijs
Dit is een klassieker voor bij de Oostenrijkse keuken, zoals de Wiener schnitzel en varkensvlees, rundvlees in alle varianten, vis en rijpe kaas.
Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Expressieve wijn met stuivende aroma's van passievrucht, appel,
peer, kiwi en meloen. De smaak is fris en rond tegelijk
gebalanceerde zuren.
Wijn/spijs
Lekker bij vis of gamba's van de gril, paella, risotto met rivierkreeftjes, gegratineerde schaal- en schelpdieren, Aziatische gerechten zoals groenten- of viscurries, maaltijdsalades en asperges.
Land: Italië
Streek: Veneto
Van de kalkrijke vulkaangrond (Scaia) in de provincie Verona komen de handgeplukte druiven voor deze wijn. De verschillende variëteiten worden afzonderlijk vergist in gekoelde roestvrijstalen cuvées zonder dat zuurstof de kans krijgt bij de most te komen. Op deze moderne manier is het mogelijk om toch frisse wijnen te maken van druiven uit zeer warme gebieden. Daarna wordt geassembleerd met in verhouding iets meer Garganega. Dat maakt de Scaia Bianca onder zijn glazen afsluiting helder strogeel van kleur met een iets groene schakering. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan. In de mond is Scaia Bianca zachtfris met een mooie balans en prachtig Italiaans bittertje in de afdronk.
Wijn/spijs
Koel geschonken dus een verrukkelijk aperitief of goede begeleider van voorgerechtjes met vis, groenteschotels en koude gerechten. Eveneens voortreffelijk bij pasta, risotto’s en fruits de mer.
Land: Zuid Afrika
Streek: Wes - Kaap
Deze typische Zuid-Afrikaanse wijn is een blend van de wijdverbreid aangeplante chenin blanc (steen) met chardonnay. De wijn is fris en sappig met het nodige tropische fruit en een tikkeltje romigheid. Koel en jong geschonken is het een heerlijk glas voor ieder moment.
Wijn/Spijs
Dankbare huiswijn maar ook een ideale maaltijdbegeleider van salades, gevogelte en vis. Of zoals ze in Zuid-Afrika zelf zeggen: "n Elegante wyn met vrugteslaai aromas. Geniet op sy eie of met visgeregte, somerslaai en pasta."
Land: Frankrijk
Streek: Elzas
Deze aspergewijn wordt gemaakt van pinot blanc druiven.
Deze Aspargus Pinot Blanc heeft een mooie lichtgele kleur. In de neus komen tonen van witte bloemen. Een soepel mondgevoel, heerlijk drinkbaar met een lange finish.
Wijn/Spijs
Heerlijke wijn voor bij aspergerechten.
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne - Chablis
De wijngaard van de familie Michault is 10,57 hectare groot. Na de machinale oogst van de druiven worden de druiven pneumatisch geperst. Door de zwaartekracht bezinken de vaste stoffen 24 uur waarna het sap gedecanteerd kan worden. Daarna rusten te wijnen om helder sap te verkrijgen, en indien nodig gechaptaliseerd. Alcoholfermentatie in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 15 dagen bij 21°C. Malolactische fermentatie vindt plaats in roestvrij staal gedurende ongeveer 5 weken bij 20°C. Na de malolactische gisting rusten de wijnen van december tot januari en wordt sulfiet toegevoegd. Van februari tot maart wordt de wijn geklaard met bentoniet en isinglass (stabilisator). Koude stabilisatie bij vindt plaats op een temperatuur van -3°C gedurende 5 dagen en daarna wordt de wijn gefilterd. De wijn wordt opgeslagen in temperatuur gecontroleerde tanks waarna de botteling plaatsvindt en de gebottelde wijn wordt opgeslagen in kelders met airconditioning. Bewaarpotentieel: 5 tot 10 jaar afhankelijk van het jaartal en de wijze van opslag.
Proefnotitie
Ruikt licht naar citrus en peer. De smaak is fris, droog, mineralig en
licht ziltig. Met een mooie verfrissende afdronk.
Wijn en spijs
Verwennerij als aperitief, maar ook heerlijk bij lichte salades en vis- en schelpdiergerechten.