Land: Frankrijk
Gebied: Zuid
Druivenrassen en vinificatie
Deze mediterrane blend bestaat uit Grenache en Syrah aangevuld met Mourvèdre druiven. De Grenache en Syrah druiven komen van de beschutte wijngaarden gelegen tussen de Pyreneeën en de Cevennen en de Mourvèdre druiven komen van wijngaarden gelegen in het koelere klimaat aan de mediterrane kust. De drie druivensoorten gaan lange tijd in Frans en Amerikaans eiken vaten. Slechts een klein deel van de Mourvèdre druiven rust op de schil om zo een extra fruitigheid te verkrijgen. Na de vergisting rijpen de wijnen nog 6 maanden apart, waarna de perfecte blend wordt gemaakt en de wijn nog een paar maanden op licht eiken verder rijpt.
In de neus heeft deze wijn de intense geur van zwarte bessen en rood fruit met warme hints van bloemen en specerijen. Op het palet is het een rijke volle fruitige wijn met zwart fruit en zoethout aroma’s vergezeld door fluweelzachte tannines.
Wijn/Spijs
Heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees, pasta of met een pittige kaas.
Land: Italië
Gebied: Puglia
Land: Australië
Gebied: Barossa
Opgericht in de jaren 1840, Barossa is een van de oudste wijnregio's van Australië. Generaties van druiventelers en wijnmakers hebben gezorgd dat de reputatie van Steadfast voor kwaliteit wereldwijd wordt erkend. Deze blend is echt een onderdeel van de Australische cultuur en is moeilijk om ergens anders in de wereld te repliceren. Deze Langmeil is een prachtige blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon druiven.
Proefnotitie
Medium scharlakenrode kleur met paarse tinten. Een rijk en zoet aroma van rode en blauwe bessen springen uit het glas, met hints van zwarte olijf, kruiden en geroosterde tonen die iets hartigs aan het zoet bieden. Rijpe en sappige bessen vloeien over het palet. Medium bodied wijn, met zachte en fluweelachtige tannines die de wijn een mooie structuur en textuur geven.
Wijn/spijs
Heerlijke combinatie met rood vlees, stoofpotjes en wildgerechten.
Land: Portugal
Gebied: Douro
Druivenrassen/Vinificatie
Dit is een blend van verschillende druivensoorten: Touriga Nacional, Tinto Cäo, Touriga Franca en Tinta Roriz. Nadat de druiven zijn ontsteeld, fermenteert de wijn ongeveer 6 dagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Ten minste de helft van de partij rijpt in Frans eikenvaten.
Proefnotitie
Deze prachtige wijn is intens rood van kleur met hints van wilde bessen in de neus. Vol van smaak, met wat vanille van de eikenhouten vaten en vol fruit.
Wijn/ spijs
Heerlijk om te combineren met rundvlees of wildgerechten.
Land: Portugal
Gebied: Regional Península de Setúbal
Druivenrassen/Vinificatie
Deze wijn is gemaakt van 90% Castelao en 10% Shiraz druiven. De
fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperatuur en uitgebreide maceratie. Vervolgens wordt hij 4 maanden gerijpt op Frans eiken.
Proefnotitie
Een robijnkleurige wijn die geconcentreerd is, rijk aan tannines van goede
kwaliteit en zeer complex. Met aroma's die doen denken aan rijp rood fruit past het goed bij het hout dat het wat elegantie geeft. Hij heeft een aanhoudende en langdurige afdronk.
Wijn/Spijs
Serveer Sand Stone Castelao met gegrild vlees, heerlijke vlees van licht gevogelte, wild en pittige stevige kazen.
Land: Spanje
Gebied: Rioja
Druivenrassen/Vinificatie
De populaire El Pacto Rioja verpakt in een mooie geschenkkoker. Ideaal om te gebruiken als relatiegeschenk!
Proefnotitie
Intens, rijp en herkenbaar met een gelagerd aroma. Rijpe smaken van donker rood fruit hebben zich ontwikkeld naar smaken van compote, chocolade, eiken en specerijen. Elegant en aangenaam, zacht en in balans met zachte tannines en een lange afdronk.
Wijn/Spijs
Uitstekende begeleider bij gegrild en gebakken rundvlees, BBQ, tapas en harde kaas.
Land: Italië
Gebied: Piemonte
Druivenrassen en vinificatie
De Nebbiolo wijngaarden die zich rondom de gemeente Barolo bevinden liggen op een hoogte van 280 - 380 meter
boven zeeniveau. De bodem is rijk aan grijze zanderige zilte klei die soms zelfs blauw van kleur is. De verweven landen hebben een goede drainage die ervoor zorgt dat de vegetatieve
activiteit van de Nebbiolo behouden blijft.
Na de maceratie op schillen gedurende 20 maanden, vindt de malolactische gisting plaats. Hierna gaat de wijn in
eikenhouten vaten waar hij zal rijpen gedurende 24 maanden.
Het mengen van de wijn gebeurd met kleine hoeveelheden wijn die allen afkomstig zijn uit Barolo Village.
Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden in de fles.
Proefnotitie
De wijn heeft een robijnrode kleur die naar granaatrood neigt. Het bouquet is intens en uitzonderlijk complex met tonen van viooltjes, teer en vanille. Het pallet is droog en genereus met
indrukwekkende body en textuur afgerond met een aanhoudende finish.
Wijn/spijs
Deze wijn is bijvoorbeeld een geweldige begeleider van gebraden en gegrild rood vlees of gerijpte harde
kazen.
Land: Frankrijk
Gebied: Pays d'Oc
Druivenrassen en vinificatie
De Merlot Classique is paars/rood van kleur, in de geur veel donker fruit: pruimen en zwarte bessen naast de kruidige indrukken.
Proefnotitie
Volle, soepele smaak, zachte tannine en een lichte vanille toets, dankzij uitgekiende houtrijping. Lange, elegante afdronk.
Land: Italië
Gebied: Sicilië
Land: Portugal
Gebied: Lissabon
Druivenrassen en vinificatie
Deze verrassende rode ‘Vinho Regional Estremadura’ wordt gemaakt van o.a. Castelão (Periquita), Tinta Miúda, Touriga Nacional en Tinta Roriz, druiven die normaal gesproken voorkomen in Port. Dat er ook zeer smakelijke ‘gewone’ wijn van gemaakt kan worden blijkt wel uit deze prachtige wijn.
Hij heeft een mooie, vol rode kleur. Aangename houttonen in de geur van een gedeeltelijke rijping op eikenhout gecombineerd met rijpe fruitaroma’s. De wijn is vol en sappig van smaak met kracht en aangename tannine.
Wijn/Spijs
Drink hem niet te warm. Deze wijn is heerlijk als aperitief dan wel als tafelwijn bij stevige risotto’s of bij vleesgerechten van de barbecue.
Land: Zuid-Afrika
Gebied: Stellenbosch
Druivenrassen en vinificatie
Nadat de druiven geplukt zijn, vindt vergisting plaats op RVS cuvées.
De wijn krijgt geen houtlagering.
Proefnotitie
De cabernet zorgt voor structuur en zwarte bessenaroma's, shiraz
voor rood fruit en sappigheid.
Wijn/Spijs
Lichtere bereidingen van vlees en braai combineren moeiteloos met deze wijn.
Land: Australië
Gebied: Barossa
De oude Barossa wijnproducenten verwijzen naar hun wijngaarden als tuinen. De Three Gardens is een eigentijdse mix van drie traditionele rassen die sinds 1840 in de Barossa groeien. Voor deze wijn worden Shiraz, Mataro en Grenache druiven gebruikt. De druiven komen van wijnstokken die tussen de 10 en 90 jaar oud zijn. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte eikenhouten vaten.
Proefnotitie
De wijn heeft een crimson rode kleur met paarse reflecties. Vers en geurend fruit komt je tegemoet uit het glas. De geuren van framboos en rode pruimen domineren de aroma's met een subtiele hartigheid en hint van witte peper. Het sappige fruit explodeert in je mond en is erg goed in balans met peper en zoete specerijen. Een medium body met een goede complexiteit en prachtige zijdezachte tannines die overgaan in een fruitige en kruidige finish.
Wijn/spijs
Gaat goed gepaard met langzaam gegaard lamsvlees.
Land: Chili
Gebied: Colchagua Valley
Druivenrassen/Vinificatie
Deze wijn is een blend van Carmenere en Malbec. De druiven worden geoogst van de wijngaarden gelegen in de Colchagua Valley in Chili. Gedurende 18 maanden worden alle druiven in vaten gerijpt.
Het aantrekkelijke karakter van de wijn springt meteen in het oog met zijn diepe karmozijnrode kleur en blauwe reflecties.
Proefnotitie
De entree van het complexe bouquet voelt elegant en toont zoete florale tonen. Wanneer de wijn even heeft kunnen ademen komen de aroma's van bessen en granaatappel naar voren, vergezeld door kruiden als tijm en rozemarijn, en gecompleteerd met hints van gebakken tomaat en zwarte peper.
In de mond is het een sappige wijn met veel fruit en verscheidene texturen. Intens en met een knapperige frisheid, deze geweldige blend blijft je nog jaren verrassen.
Wijn/spijs
Uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, stoofschotels en harde kazen.
Land: Frankrijk
Gebied: Loire
Druivenrassen/Vinificatie
Handmatige pluk van pinot noir van dertig tot vijftig jaar oude stokken levert het fruit op voor een 20 dagen durende inweking en vergisting onder voortdurende onderdompeling van het vruchtvlees. De familie Clément voegt geen allochtone gistcellen toe aan de fermenterende most in de gekoelde roestvrijstalen kuip. Omzetting van appelzuur in melkzuur tijdens de malolactische gisting vindt twaalf 12 maanden lang plaats in eiken vaten, waarvan eenderde deel jaarlijks wordt vervangen.
Proefnotitie
In de daaropvolgende herfst wordt gebotteld en dan is de rode Domaine de Châtenoy een wonderlijk aromatische wijn met heerlijke frambozen- en vanillegeur zoals dat ook gebruikelijk is bij de betere Bourgognes. De wijn vraagt om geduld en komt het beste na enkele jaren keldering tot z'n recht.
Wijn/Spijs
Een zorgvuldig bewaarde fles combineert geweldig met gevogelte en als aperitief bij droge worstsoorten. Opdrinken binnen tien jaar na de aangegeven oogstvermelding.
Land: Spanje
Gebied: Rioja
Druivenrassen/Vinificatie
De handmatig geoogste druiven worden na schilinweking en persing
op traditionele wijze vergist. De wijn rijpt 20 maanden op Amerikaans
eikenhout en aansluitend 24 maanden op fles.
Proefnotitie
Romige wijn met satijnzachte structuur en aangename, rijpe tannines. Verleidelijke aroma's van klein bosfruit, pruimen, verse paddenstoelen, ceder, koffie en chocola.
Wijn/Spijs
Te serveren bij (lams)vlees en pikante harde kazen.
Land: Italië
Gebied: Piemonte
Druivenras/vinificatie
De druiven zijn zorgvuldig geselecteerd, ontdaan van hun steel en geplet. De ontwikkeling van de wijn in zowel
geur als smaak duurt ongeveer 8 dagen bij een temperatuur van maximaal 30 graden celsius. De malolactische gisting is voltooid voor het eind van de winter. De wijn heeft minstens 18 maanden
gerijpt in eikenhouten vaten van verschillende groottes. Hierdoor kan deze Barolo zijn goede balans en smaken ontwikkelen.
Proefnotitie
De wijn heeft een zeer donkerrode kleur. De geur is intens en complex met aroma's van rozenblaadjes, rood fruit
en specerijen. Een wijn met een zeer goede balans en een lange, prettige afdronk.
Wijn/spijs
Past goed bij wildgerechten, biefstuk en gerechten met volle/smaakvolle sauzen.
Land: Spanje
Gebied: Toro
Druivenras/Vinificatie
Matsu El Picaro is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer dan 50 jaar oud. De oogst is
volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting
plaatst vind in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijn wordt gebotteld zonder
filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.
Proefnotitie
Matsu El Picaro heeft een heldere robijnrode kleur, in de neus aroma’s van bosbessen, bramen met licht minerale tonen. De smaak is fris, complex met heerlijke fruitige tonen van zwart fruit
met lichte tonen van hout en kruidigheid, gevolgd door een soepele rijke lange afdronk.
Wijn/Spijs
El Picaro is heerlijk bij rood vlees gerechten, kalfsvlees, begeleider bij de BBQ, gevogelte en lichte stoofschotels.
Land: Frankrijk
Gebied: Zuid
Druivenrassen en vinificatie
Deze blend van Cabernet Sauvignon en Merlot heeft een mooie, intense kersenrode kleur. Fluweelachtige uitstraling. Het bouquet biedt complexe aroma's van verbrand hout, zoethout, koffie, donkere chocolade, gevolgd door kersen en zwarte bessen en kruidige tonen van kaneel en komijn. De wijn is rijk en rond met rijpe tannines in de mond. Het is een verleidelijke, elegante en complexe wijn. Fijne houtsmaken zoals eik en ceder in de finish.
Wijn/Spijs
Deze wijn gaat goed gepaard met stoofschotels, lam, eendenborst en geitenkaas.
Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivenrassen en vinificatie
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Proefnotitie
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Wijn/Spijs
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
Land: Australië
Gebied: Barossa
Het hart van Barossa is de Valley Floor, een hooggewaardeerd stuk van de eerste wijnbouwgrond die de basis en essentie vormt van deze wijn. Het grootste deel van de druiven voor deze wijn komen uit de Barossa Vallei en ongeveer een kwart van de druiven uit de Eden Vallei. De wijn rijpt in 16% nieuw Amerikaans eiken vaten en 84% in oude Amerikaans en Frans eiken vaten. Een perfect voorbeeld van een Shiraz uit deze regio!
Proefnotitie
De wijn heeft een diepe crimson rode kleur met paarse reflecties. Rijke en volle aroma's van pruimen en frambozen mengen zich met zoete specerijen, hints van chocolade en hartige tonen. Rijk, zoet en sappig fruit is in balans met de fluweelzachte en toch jonge tannines. De wijn is complex en heeft een medium tot volle body met hints van mokka en vanille die overgaan in de lange fruitige en kruidige afdronk.
Wijn/spijs
Wilde eend met truffel of een gemarineerde steak gaan geweldig samen met deze wijn.
Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivenrassen/Vinificatie
De ontsteelde druiven worden even ingeweekt en dan voorzichtig
geperst. Het sap bevat daardoor al mooie fruitzuren en weinig bitters als
de vergisting plaatsvindt.
Proefnotitie
Robijnrode wijn met florale aroma’s van rode rozen en violet naast rode
en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. De smaak is
zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid en zachte
tannines.
Wijn/Spijs
Een aangename begeleider van pasta’s, risotto, gegrild vlees, milde
kazen of pizza uit de steenoven.
Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivenrassen/Vinificatie
De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. De wijn is een blend van Corvina, Rondinella en Oseleta.
Proefnotitie
Een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante neus van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Een verbluffend lekker glas!
Wijn/spijs
Heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen.
Land: Spanje
Gebied: Rioja
Druivenrassen/Vinificatie
Na de vergisting rijpt de wijn 24 maanden in barriques van
Amerikaans (50%) en Frans (50%) eikenhout. Dan volgt nog een
rijping van 3 jaar op fles.
Proefnotitie
Complexe robijnrode wijn met granaatrode reflecties. Aromatisch
met rijp rood en donker fruit en goed geïntegreerd eikenhout,
specerijen, leer en tabak. De smaak is vol en rond, maar fris en
levendig met een lange afdronk waarin gedroogd fruit en toast.
Wijn/Spijs
Te serveren bij gegrild rood vlees, lamsbout, geroosterde varkensrib,
wild zoals hert of hazenrug en rijpe (blauwschimmel-)kazen.
Land: Italië
Gebied: Puglia
Land: Spanje
Gebied: Toro
Druivenras/Vinificatie
Matsu El Recio is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer 90 tot 100 jaar oud. De oogst is volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in kleine betonnen tanks. De wijn krijgt een houtrijping van 14 maanden op Frans eiken vaten, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.
Proefnotitie
Deze wijn heeft een mooie intens rode kleur, in de geur aroma’s van noten, chocolade, rijp rood fruit en vanille. De smaak is rond, vol en krachtig met een zijdezachte lange afdronk.
Wijn/Spijs
Matsu El Recio is een mooie begeleider van lamsvlees, stoofgerechten, gegrild vlees of rijke harde kazen.