Land: Italië
Gebied: Veneto
Een 'gegeven' in Veneto is de Prosecco, afkomstig uit het noordoostelijke deel van de regio, rond de dorpjes Conegliano en Valdobbiadene, en gemaakt van de gelijknamige druivensoort. Hoewel er ook zoete varianten bestaan zijn de meeste Prosecco's droog en vrijwel altijd in meer (in de vorm van een Spumante) of mindere mate (in de vorm van een Frizzante) mousserend.
Deze wijn is gemaakt van Glera druiven. De druiven worden direct na de oogst geperst, om contact met de schil zoveel mogelijk te beperken, waarna de vergisting plaatsvindt in kleine RVS tanks.
De wijn wordt daarna gekoeld en gaat dan weer in kleine RVS tanks onder druk, waar de mousse gecreëerd wordt in de wijn.
Deze Prosecco heeft een strogele kleur, met fijne bubbels. De neus is intens en aromatisch met hints van appel en perzikbloesem. Op het palet soepel, fluweelzacht met een harmonische en aromatische afdronk.
Wijn/ spijs
Heerlijk als aperitief, perfect bij een voorgerecht, maar ook de ideale aanvulling voor een vismaaltijd.
Land: Italië
Gebied: Veneto
Deze Bepin de Eto is echt een top prossecco. De druiven groeien in het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, op de hellingen van de eerste heuvels die uiteindelijk de Dolomieten vormen, in het noordelijke deel van de provincie Treviso.
De eerste gisting vindt plaats op 20°C, gevolgd door een tweede gisting met de Martinotti (Charmat) methode: langzame en natuurlijke her-vergisting in drukvaten op 12 - 14 °C en een korte rijping "sur lie" om het fruit te conserveren.
Deze prosecco is strogeel van kleur met een groene reflectie in het glas en heeft een fijne mousse. Een delicate noot van versgebakken brood dient zich als eerste aan in de neus gevolgd door appel, peer en perzik. Daarnaast een verfijnde impressie van rozenblaadje en acacia bloesem. Het frisse palet is soepel en rond, gecomplimenteerd door de aanwezige frisheid van citrus. Fijne balans, delicaat en nu op dronk.
Wijn/ spijs
Ideaal als aperitief maar combineert ook goed met vis, schaal- en schelpdieren en mosselen. Ook een goede begeleider van desserts op roombasis en vers fruit.
Land: Zuid Afrika
Gebied: Robertson
Een moeiteloze mix van twee klassieke Cap Classique druiven - Chardonnay en Pinot Noir, afkomstig van hun boerderijen in Robertson en Stellenbosch. In de kelder gebeurt het persen van de druiven erg zorgvuldig, zodat alleen het beste kwaliteit sap wordt gebruikt voor fermentatie. De druivensoorten worden apart gefermenteerd.
Met zijn charmante zilverkleurige tint is deze klassieke Cap Classique flirterig en leuk. In de neus vind je tinten van frambozen en kersen. Het palet brengt een levendige maar fijne mousse, met subtiele rode bessen smaken die door de lichte zuren nog sterker naar voren komen.
Wijn/spijs
Gaat perfect gepaard met tapas en zeevruchten, zoals mosselen oesters en kreeft.
Land: Italië
Gebied: Piemonte
Spumante Oro di Corte dolce is een mousserende, zoete, aromatische wijn gemaakt van Muskaat druiven. Jong, levendig en fris. Gemaakt in de lijn Balbi Soprani van producent Cantine Capetta. Laagalcoholisch, lekker overdag bij bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid met zoete lekkernijen.
Balbi Soprani is het eigen landgoed van Cantine Capetta, dat bestaat uit eenentwintig hectare land in de heuvels van Asti in Piemonte. Een geavanceerde wijnmakerij die gespecialiseerd is in de productie van Moscato d’Asti DOCG, Asti Spumante DOCG en de edele wijnen van Piemonte.
Spumante dolce Oro di Corte – Balbi Soprani is een strogele wijn met een subtiel en aanhoudend perlage. In de geur herkennen we amandelbloesem en rijp (wit) fruit. De smaak van deze toegankelijke wijn is zoet, aromatisch en fruitig.
Wijn/ spijs
Uitstekend met fruit, dessert en gebak, maar het is ook een goede basis voor het bereiden van cocktails.
Land: Zuid Afrika
Gebied: Robertson
Van Madiba magie (bijnaam voor Nelson Mandela) tot Obama mania - Graham Beck Brut is de te overtreffen bubbel! Het was de feestdrank van keus voor zowel de inauguratie van Nelson Mandela als de overwinning van Barack Obama. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een selectie Pinot Noir en Chardonnay druiven van onze wijngaarden in Robertson, Franschoek en Stellenbosch. Door de gehele tros te gebruiken bij het persen kan wijnmaker Pieter verschillende kwaliteiten scheiden (Fractional Recovery). In Champagne gebruikt men deze techniek ook en het vormt de basis voor de kwaliteitsindeling in Cuvee, Premier taille en Deuxieme taille. Nadat de wijn bezonken is worden beide druivensoorten apart vergist. Hierna worden ze vermengd met reserve wijn, gebotteld en heeft de wijn 15 tot 18 maanden gistcontact voor het Dégorgement.
Deze wijn toont een lichte hint van gist met een verfrissende geur van limoen in de neus en een rijke romige complexiteit op het palet. De fijne mousse zorgt voor frisheid en finesse.
Wijn/spijs
Schenk deze prachtige Methôd Cap Classique met vis, foie gras, zalm en kaviaar. Ook heerlijk bij asperges en artisjokken.