Wie zijn wij?

LEHOS is een samensmelting van twee jonge bedrijven uit Lemmer; Sterk Seafood en Sir Melchior.

Hoewel we het met beide bedrijven het al druk genoeg hadden, besloten we eind 2016 de handen ineen te slaan en de uit de hand gelopen hobby om vis en wijn te verkopen, nog verder uit de hand te laten lopen. Onder het motto samen staan we sterker en is het ook wat gezelliger hebben we onze neven activiteiten gebundeld en er een professionele business van gemaakt. We hebben een goede en enthousiaste bedrijfsleider gevonden in de vorm van Martijn Boer en met zijn allen gaan we er voor om een zo goed mogelijk product te leveren aan onze klanten.

Het dorp Lemmer is al honderden jaren bekend om in de vishandel. De familie Sterk is werkzaam in de vis sinds 1882 en is wereldberoemd in Lemmer en omstreken als het gaat om vis en de nieuwe generatie bouwt deze traditie met verve voort. Het bedrijf Sterk Seafood produceert en handelt in kwaliteitsvis over de hele wereld en heeft grote winkelketens in zijn portefeuille. Onder het merk Frisian Fish is het bedrijf ook lokaal vis gaan verkopen aan horeca en detailhandel. LEHOS zal het assortiment en de activiteiten van Frisian Fish grotendeels overnemen en zich naast de lokale markt ook met name gaan richten op de horeca en detailhandel.

Sir Melchior is ontstaan in 2014 tijdens een reis door Italie en de ontdekking van de vele mooie wijnen. Het bestaat uit een groep jonge wijnliefhebbers met een gezamenlijke passie die sinds een aantal jaar wijnen zoeken en selecteren met een hoge kwaliteit maar een vriendelijke prijs. In Lemmer en Bloemendaal zijn ze onder het merk Sir Melchior wijnen gaan inkopen en verkopen aan particulieren. Sir Melchior is in Lemmer sinds eind 2016 ondergebracht in het mooie pand aan de Binnenhaven. LEHOS heeft de expertise en assortiment van Sir Melchior overgenomen en richt zich met name op de horeca en detailhandel.